Löparlopp

Idag har löpning blivit väldigt populärt i Sverige. Det är många som utövar detta. Löpning går att göra högst individuellt, möjligen därför det har blivit så populärt. Att springa på sin nivå, i sin egen takt, kan ge en känsla av välbehag. En tävlingsinriktad person kan också tävla mot sig själv, att förbättra sina tider och att mäta olika sträckor. Det finns egentligen inget stopp i denna form av träning, det går alltid att göra lite bättre, lite snabbare.

I och med att träningsformen har blivit så populär så finns det därmed också många tävlingar och evenemang att delta i. Det skapas olika lopp med hänsyn till alla olika målgrupper för att alla skall kunna delta. Både långa lopp och korta lopp. Lopp där syftet är att springa så fort som möjligt och lopp där det är syfte att ha roligt på vägen. Något för alla helt enkelt.

Att skapa lopp med mycket arrangemang runtom blir allt mer vanligt. Ett lopp som har kommit till många städer är ett lopp där det skjuts färgpatroner. Färg sprutas över alla deltagare runt hela banan, banan är även uppbyggd med olika hinder för att göra det extra roligt på vägen. Det är bara ett exempel på ett lopp där syftet möjligen inte är att springa så fort som möjligt.

mts_best