Träna på löpband

Det kan vara ganska jobbigt mentalt sett att ge sig ut i snöslask och minusgrader för att springa en runda. Sveriges långa vintrar medför att det kan vara ett klokt val att investera i ett löpband som ger ett annat sorts underlag att träna på. Detta behöver inte kosta en förmögenhet, det finns många prisvärda löp- och promenadband att inhandla på nätet och i vissa fysiska sportutrustningsbutiker. Dock börjar även näthandeln inom gymutrustning ta fart, vilket gör att priserna oftast är litet lägre online. Ett tips är därför att bege dig till en fysisk butik först för att prova ut din favorit, för att sedan köpa samma vara online.

Skillnad på löpband och promenadband

I handeln skiljer man oftast på löpband gentemot promenadband. Det senare brukar kosta betydligt mindre, eftersom bandet inte är avsett att springa på. Du kan således få ett enklare promenadband för 700-1000 kronor på rea.

Den fysiska skillnaden mellan löpband och promenadband är att själva bandet är smalare eftersom man under gång inte tar ut stegen åt sidorna lika mycket. Dessutom är bandet känsligare för vibrationer och hopp, varför man därmed inte bör köpa ett promenadband om man vill jogga på det.

Ett löpband å andra sidan är bredare, tål högre belastning och är tillika utrustad med allehanda finesser för att höja och sänka vinkeln på bandet, hastigheten osv. Idag kan du få ett riktigt bra löpband för 3000-4000 kronor men tränar du inför ett maratonlopp eller gör riktigt långa löparpass och kräver inställningsbara band som kan ge sken av att du springer i branta backar med mera, så bör du köpa ett löpband som kostar ungefär 6000-7000 kronor. Detta är inte småpengar för en låginkomsttagare, så se till att du provar olika löpband innan du eventuellt slår till. Ett riktigt bra löpband håller i åratal medan ett billigare promenadband kan sluta fungera efter ett par år om man är oförsiktig.

Företagslån för gymutrustning

Om man äger ett företag och ska köpa in ett större antal gymredskap såsom löpband och liknande, så kan det vara en idé att ta hjälp av Fakturino och deras produkter som innefattar företagslån, leasing av utrustning med mera. Detta kan vara en utmärkt idé inför en investering om man ska öppna gym eller liknande.

Löpbandets funktioner

Även om det inte är samma sak som att löpa i terräng, så är dagens löpband ordentligt utrustade med ett flertal funktioner. Höjning och sänkning av bandets lutning, handtag vid sidorna, display för att mäta puls och kaloriförbränning samt program som höjer och sänker bandet automatiskt, beroende på hur du vill ha det. På så sätt kan du få känslan av att träna i vanligt löpspår med backar och motstånd, utan att behöva ge dig ut i vintermörkret på de hala vägarna.

mts_best