Träning för rullstolsburna

Det finns många olika träningsformer för alla människor, detta helt oberoende av i vilken livssituation individen befinner sig i. Människor som är högfungerande, som kan ta sig fram själva, så finns det obegränsad sport att hålla sig i form i. För de människor som är mer begränsade, som kanske till och med är beroende av andra, är valmöjligheterna mer begränsade. Det är inte alltid lätt att hitta något som är anpassat för alla, men med lite nytänkande så är allt möjligt.

Träning för rullstolsburna

För människor som behöver ta sig fram med hjälp av rullstol så är träningsmöjligheterna något begränsade, det finns ej längre en uppsjö av träningsformer att välja på. Dock finns det många företag som hjälper till med detta, som har olika idéer för att dela med sig av.

För sittande i rullstol, som är förlamad i nedre delen av kroppen, så finns det mycket träning för överkroppen att utföra, både själv och med hjälp av en assistent. Det är viktigt att hålla igång träningen oavsett vilka kroppsdelar som tränas.

Med rörelse i benen så finns det gåstolar att använda. Via en gåstol kan alla ta sig fram, oavsett om det är gående ben eller springande sådana. Nya hjälpmedel finns det gott om för alla, för hjälp ta kontakt med sjukgymnast.

mts_best