Terrängträning

Det finns olika syfte med att träna, några kan göra det för att det är kul och andra gör det för att det är bra för kroppen, medans en annan del gör det för träningen och för tävlandets skull. Det är högst individuellt med olika syften bakom beroende på person. Det finns många olika träningsformer att välja på idag, det finns något för alla där det tränas olika delar av kroppen, beroende på vad individen vill träna för något. Mångsidig träning eller ensidig träning där en enstaka muskel får arbeta. Något som är populärt under framför allt vår och höst är terrängträningen.

Träning i terrängen

Terrängträning är inte den renaste sporten, ordagrant beskrivet. Terrängträning utförs oftast på vår och sommar, när det inte är för varmt eller för kallt. Vid denna sorts träning så är det en smutsig utmaning, det springs i skog och lera, på ojämna underlag och i olika väder. Då det är så pass olika väder och olika underlag så ger det även en form av träning där hela kroppen får användas. Vid terrängträning höjs pulsen avsevärt vilket är bra för hela kroppen. Det bränns fett och genom att pulsen stiger så ökas också konditionen.

Det finns många tävlingar där det löps i terräng, terrängtävlingar. Detta har blivit en populär form av tävling då det på många tävlingar också görs som en rolig träningsform. Det byggs upp hinder av olika slag och mycket evenemang runtom. I och med att det görs som ett stort evenemang så lockar det också fler målgrupper. Förr var det riktiga tävlare som deltog i tävlingarna, där enbart syfte var att göra snabbast tid och försöka få så bra placering som möjligt. Då det idag är vanligt med utökade tävlingar, där en stor del är att ha roligt, så deltar även fler människor.

Event för företag

En hel del företag anmäler sig till grupper för att delta i olika löptävlingar i terräng. Då anordnare på en del tävlingar gör reklam för företag, att anmäla sina anställda, så är det många som också lockas av att göra det. Det blir ett roligt event för företaget att göra något tillsammans med kollegorna. Samtidigt som det går att ha roligt tillsammans så kan alla även delta på sina villkor och heja på varandra genom hela loppet.

mts_best