Kombinera löpning och cykling ihop

Att träna en enda sport kan bli tråkigt och enformigt i det långa loppet. Att kombinera flera sporter eller motionsformer är både bättre för hjärnan och musklerna eftersom du tränar olika muskelgrupper. Många väljer till och med att varva två sporter under ett och samma pass och inte sällan är det cykling och löpning.

Ordentlig benträning

Cykling är en kämpig sport för den som vill träna upp sina ben, men det är samtidigt ett sätt att få starkare bål och rygg. Löpning tränar hela kroppen, från topp till tå och du kommer känna att alla muskler arbetar. Löpning är en perfekt uppvärmningsform för den som vill satsa mer på cyklingen men vill vara ordentligt varm innan man börjar att trampa.

När du är klar med båda passen kommer du att vara väldigt trött i benen men också i magmuskler och övre delen av ryggen.

En lätt eller tung cykel för enkel växling mellan cykling och löpning?

Är du van att köra mountainbike med kraftig ram och breda däck vet du säkert att en sådan cykel väger en hel del. Förvisso behöver det inte vara något problem att bara ställa cykeln någonstans och börja springa, men om du cyklar MTB är risken stor att du gör det i svår terräng. Huruvida du väljer att köra löpning i samma bergiga eller leriga terräng är visserligen upp till dig men om du vill börja lite lättare kan du köra racing på asfaltsvägar för att sedan växla till löpning på samma underlag. I de fall behöver du en racingcykel med hyperlätt ram och tunna däck. Tänk på att i båda fallen behöver du bra cykeldäck, gärna från tooorch.com, som gör att du klarar hela turen smärt- och felfritt.

Triathlon

I triathlon kombinerar du både löpning, cykling och simning – tre discipliner som kommer att göra dig både trött och starkare. Triathlon är en tuff sport med stora utmaningar som dock lockar massor av personer. Om du gillar triathlon kan du vara med på flera anordnade tävlingar under året.

mts_best