Motivera dig till löpning

Som nybörjare på löpning brukar det vara lätt att hitta motivationen till att komma ut och springa. De flesta som börjar springa utvecklas snabbt och tiderna på de vanliga rundorna blir hela tiden bättre. Att hela tiden bli snabbare är sjävklart oerhört motiverande, men tyvärr hamnar nästan alla på en platå efter en viss tids löpträning. När tiderna inte längre förbättras är det lätt att tappa motivationen till löpning och kanske till och med sluta springa. För att inte hamna i en negativ spiral gäller det att hitta många olika sätt att motivera sig till löpning.

Musik och böcker

Att springa med bra musik eller att lyssna på en spännande bok under löpturerna är ett bra sätt att längta efter att få komma ut i spåret. Med ett par bra bluetooth hörlurar från teknikdelar.se kan du smidigt och bekvämt lyssna på det du vill under passet. Tack vare att hörlurarna är trådlösa slipper du besväret med trassliga hörlurssladdar när du springer.

Gå med i löpargrupp

Det finns nästan ingenting som är mer peppande och motiverande än att springa tillsammans med andra. Idag finns det flera löpargrupper för motionärer över hela landet vilket gör att du enkelt kan hitta andra på din nivå att träna med. Fördelen med att springa med en organiserad löpargrupp är att varje pass har en ledare som lägger upp passet på ett bra sätt som gör att du utvecklar både din löpteknik och hastighet.

Sätt utmanande mål

Att ha ett mål som är tillräckligt utmanande är ett effektivt sätt att komma upp från soffan mörka kvällar när motionsspåret inte kännas lockande. Anmäl dig till ett lopp och bestäm dig för vilken tid du vill springa på. Tiden bör vara realistisk men ändå tillräckligt svår för dig att uppnå så att du bara kommer att lyckas om du tränar regelbundet fram till loppet.

Rutin

Även om det är viktigt att hitta motivation till löpning är det inte alltid säkert att åtgärderna kommer att vara tillräckligt lockande. För att ändå fortsätta träna krävs det ibland att bara träna trots att du inte har lust. Vissa kallar det för disciplin eller rutin. Genom att följa en tydlig rutin för löpning behöver du inte fundera på om det är kul eller inte att springa. Rutinen gör att löpning en viss tid och en viss dag blir som att borsta tänderna, laga mat eller att städa. Det är bara något som du gör vecka ut och vecka in utan att fundera över om du känner för det eller inte. De flesta som håller i löpträningen under många år har svackor då och då men genom att bara fortsätta träna regelbundet lyckas de utvecklas och bli bättre hela tiden.

mts_best