Träning för seniorer

Det är värt att uppmärksamma att träning verkligen finns för alla människor, människor oavsett ålder och livssituation. Träning har många positiva effekter för kropp och själ, så träning skall inte enbart ske för tränandes skull, utan det är viktigt att vara medveten om dess effekter på kroppen.

Olika träningsformer

Träning finns som nämnt ovan för alla. Det spelar ej roll livssituation, ej heller ålder eller kön. Det finns i olika former och för alla. När livet åldras är det möjligen inte lika helt lätt för en äldre person att få in träningen i vardagen, eller i livet alls. Det är lättare att känna sig tröttare, mer orkeslös och lite svagare. I en sådan situation kan det kännas motigt att börja träna, detta då det tar energi till en början att börja träna om det inte har gjorts innan. Att heller ej orka med lika mycket kan göra att det inte känns lika tillfredsställande att träna.

Gemensamt för stor del av alla seniorer är att många känner precis samma känslor, känslan att det tar för mycket energi att träna. Det positiva är att det finns väldigt mycket anpassad träning för äldre, anpassat att kropparna skall orka och även hjärnan. Träning som ger en stärkande effekt och mersmak, även för äldre personer.

mts_best