Spring effektivt

Några människor tränas för att det skall vara hälsosamt för kroppen medan andra tränar för att utmana sig själva, att förbättras och hela tiden utvecklas. Att träna för att förbättra sig själv, för att göra bättre tider och kanske för att lyfta tyngre är ett bra intresse. Det visar på att det är viktigt att hålla kroppen i form och det visar även på en hög mentalitet vilket kan komma till användning vid många tillfällen i livet. Träning ger även mer energi till kroppen vilket också bidrar till bättre sömn och till en god livsstil.

Löpträning

Att hela tiden bli lite snabbare är det många löpare som tränar för. Att ta några hundradelar på en viss sträcka, kanske till och med ett par sekunder. Det är tävlingsinställning på hög nivå, något som också tar de människorna långt i livet med den inställningen till saker. Att vilja lite mer hela tiden.

Att effektivisera träningen kan göras på många olika sätt. Ofta läggs ett individuellt schema upp, något som ofta görs av en själv. En bra plan som tros vara hållbar. Det kan vara ett träningsschema som är varierat över veckan, olika mål som skall uppnås med hopp om att förbättra resultaten lite.

Om viljan finns att bli lite snabbare så går det att effektivisera löpträning på bra sätt också genom olika steg. Några punkter som är viktiga att ha i åtanke:

  • Genomför alltid en ordentlig uppvärmning
  • Kör inte för snabbt för fort, finns då risk att trötta ut kroppen
  • Träna aldrig med en kall kropp, det leder till oönskade skador
  • Vid stark kyla utomhus bör högintensiv träning undvikas
  • Stretcha alltid ut kroppen efter träning

Hur löpningen bör läg

gas upp är individuellt, vad som dock visat sig vara effektivt är att minst ett pass per vecka bör vara backträning. Att träna i backe stärker benen på ett bra sätt, ett sätt som sedan gynnar löpningen på plan yta. Baksidan av benen och rumpan tränas effektivt i en backe, när sedan vanlig löpning utförs så blir musklerna mer explosiva.

Vad som också bör löpas är intervallträning. Intervallträning är bra för konditionen, det sägs vara den bästa och effektivaste träningsformen. Snabba sträckor springs för att sedan varva med joggning. Kroppen får arbeta och komma upp i maxpuls, vilket är a och o för att maxnivå skall uppnås.

mts_best