Träna hälsosamt

Sverige kallas inte landet mellanmjölk för ingen anledning alls. Det är egentligen ett bra mått, mellanmjölk. Mellanmjölk kan definieras som att leva lagom, inte för mycket eller för lite. Kanske inte passar i alla möjliga olika sammanhang, men det blir ändå ett sunt mått på något sätt. Möjligen håller inte alla länder med, men många i Sverige skulle med stor chans tycka att det är en bra riktlinje ändå.

Träna lagom

För att tala om lagom, med måtta, så kan även träningen platsa in i detta mått. Med lagom träning mår kroppen bra, med lagom mat mår kroppen bra. Träning kan ske med olika syften, några tränar med syftet att må bättre och några vill enbart träna för att hålla kroppen i form och må bra. Oavsett vad syftet bakom är så är det bra att träna.

En hälsosam träning kan se olika ut för olika människor. Några kan behöva mer träning än andra. Kontorsarbetare exempelvis kan behöva lite mer träning då det är mycket stillasittande arbete, vilket gör att naturlig rörelse ej sker under dagarna.

En person som har mer rörligt arbete behöver kanske inte lika mycket träning, detta då de personerna får mer rörelse i vardagen. Vad som kan avgöra också vad som är hälsosam träning och inte beror på den individuella kroppen. Då det är så mycket som inverkar i kroppen så kan det finnas obalans i kroppen mellan olika hormoner, detta kan göra att mer träning kan behövas för vissa än för andra.

Vad som egentligen är hälsosam träning kan summeras som helt individuellt där det är upp till var och en att bedöma vilken dos av träning som behövs.

mts_best